Přírodní antibiotika
Přírodní antibiotika. Jedna z největších výzev, kterým čelí současná medicína, je zvyšující se odolnost baktérií na farmaceutická antibiotika. Situace je již tak vážná, že ani nová speciální antibiotika na některé patogenní baktérie nejsou účinná.
- Skotský lékař Alexander Fleming sice objevil penicilin už v roce 1928, antibiotikum se ale začalo vyrábět až za druhé světové války, během níž podle odhadů zachránilo život nejméně 80 milionům lidí.
Přírodní zdroje antibiotik:
- česnek
- tymián obecný
- skořice s medem
- koloidní stříbro
- kurkuma s medem
- křen
- černý kmín semena i olej
- zázvor
- cibule (lisovaná šťáva z cibule)
- kozí a kravské kolostrum
- propolis proti chřipkovým virům, zánětům a plísním a podporuje imunitu
Pravidelné konzumace zázvoru, kurkumy a skořice působí jako prevence proti baktériím a zánětům. U nás můžeme kombinovat česnek, cibuli a křen z domácí zahrádky.
zobrazit více..