Toxíny a těžké kovy

Toxické látky a škodlivé látky se do těla dostávají jídlem a vodou, dýcháním i kůží různými kosmetickými přípravky a oslabují imunitu. Detoxikace je očistný proces, kterým se odstraňují nejen toxiny, ale také se regeneruje a omlazuje organismus.

Zdroje toxických látek:

Těžké kovy nejsou rozložitelné, jsou silně karcinogenní a i v nižších koncentracích mohou být příčinou úmrtí. Těžké kovy jsou příčinou otrav, depresí, rakoviny, oslabeného imunitního systému, předčasného stárnutí a další civilizačních onemocnění.

  • mezi těžkými kovy a toxiny existuje synergetický efekt a také existuje synergetický efekt mezi efektivními léčebnými metodami
  • když z těla odstraníme rtuť, opouštějí další toxiny tělo téměř samy od sebe, pokud to tak neuděláme, můsíme složitě odstraňovat jednotlivé těžké kovy
  • Glutathion (ostropestřec, brokolice, česnek, zeli, květák, řeřicha, kapusta, pivovarské kvasnice, bioaktivní syrovátkový protein) na sebe váže mimo jiné také metylrtuť – nejjedovatější formu rtuti

Prof. Anna Strunecká a prof. Patočka řadí mezi škodlivé látky s koktejlovým efektem:

  • glutamát sodný
  • aspartam
  • floridy
  • formaldehyd
  • léky statiny
  • hliníkové ionty
  • hormonální disruktory

Zdroje těžkých kovů, které se usazují v organismu

  • voda (zdrojem je zemědělství i průmysl)
  • půda (průmyslové skládky odpadu, těžba nerostů, průmyslová hnojiva – herbicidy, pesticidy a další chemikálie)
  • potraviny (chemicky zpracovávané potraviny, nádobí)
  • ovzduší (znečištění z dopravy, z průmyslu, zemědělství )
  • amalgamové plomby

Težké kovy v organismu:

  • hliník – antagonismem je železo (koriandr)
  • arzén, rtuť (nervový jed) – antagonismem je selen
  • kadmium – antagonismem je zinek
  • olovo (nejčastěji se usazuje v kostech) – antagonismem je vápník, hořčík, železo
  • uran, cín

Jak odstranit těžké kovy z těla:

  • chelace – odstranění těžkých kovů pomocí chlorelly, spiruliny, cibule, česneku, para ořechů, aloe vera, zeolitu, koriandru, oleje z cedrových jadérek, aminokyselin, atd.
  • antagonistický efekt – pokud budeme dovávat určité stopové prvky, tak budou vylučovat z těla těžké kovy, mezi univerzálního antagonistu těžkých kovů patří selen, pro vylučování těžkých kovů je též důležité jíst dostatek vlákniny (pektin), jde však o dlouhodobý proces (měsíce, roky)
  • doplňovat kyselinu arachidonovou a mastné nasycené a nenasycené kyseliny (lněný olej, ostropestřecový olej, vejce, sýry, máslo) – důležitá je rovnováha mezi omega 3 a 6 v poměru 1 : 4.
  • ze střeva pomocí čekanky obecné, která zamezuje ukládání těžkých kovů v těle -v  tenkém střevě na sebe čekanka váže těžké kovy (např. olovo, rtuť, kadmium apod.)
  • dobromysl obecná - oregáno snižuje toxicitu jídel a podporuje detoxikaci
  • popenec obecný, čistí krev, podporuje detoxikaci, podporuje vylučování olova z těla
  • jalovčinky pomáhají tělo zbavovat odpadních jedovatých látek, ničí choboplodné mikroby, neutralizují jedy
  • více

Jak postupovat při procesu očisty těla od těžkých kovů:

  • zamezit zdroji v šíření těžkých kovů a toxinů
  • odstranit jed z těla, začneme rtutí – pokud současně užíváme koriandr, dezintegrovamnou chlorellu a česnek medvědí, uvolňuje se vysoké množství rtuti z těla přes dýchací cesty, kůži, stolici a moč
  • při očistě přijde fáze, kdy se projeví skrytá chronická infekce – neexistuje správná detoxikace, při které se infekce neprojeví
  • léčíme vzniklou infekci a provádíme detoxikaci
  • neustálá práce na vlastním detoxikačním programu (lněný, ostropestřecový olej)

Jak se projevuje tělo, když tělo začneme čistit:

  • poněkud zamlžený zrak
  • bolesti hlavy a ledvin
  • průjem
  • bolesti svalů
  • chronická únava
  • bolest celého těla

Potraviny s nejvyšším obsahem toxinů:

  • maso – obsahuje velké množství toxinů a karcinogenů, které zvyšují pravděpodobnost výskytu leukémie nebo nádorů žaludku
  • tuňák – obsahuje poměrně vysokou hladinu rtuti, která způsobuje degeneraci nervového systému
  • mléko kravské – překvapivě během procesu pasterizace, získává značné množství toxinů (hormony a antibiotika)
  • kukuřice – po mořských plodech je to druhá potravina s nejvyšším obsahem rtuti (může obsahovat aflatoxiny, pokud není správně usušena)
  • sýry a mléčné výrobky – podobně jako mléko
  • konzervované potraviny – většina plechových obalů obsahuje stopy bisphenolu, který způsobuje cukrovku a napomáhá vzniku obezity
  • chemicky ošetřené ovoce a zelenina (postřiky, hnojiva, atd.)

Přejídání je velmi škodlivé pro játra, ledviny a střeva. Dochází pak k nesprávnému fungování metabolismu, což v konečném důsledku ztěžuje odstranění toxinů z těla a narušuje trávení.

zobrazit více..
Loading...