Avokádový olej
Kvalitní avokádový olej se získává z dužiny avokáda (je odstraněna slupka a jádro) lisováním nejčastěji za studena při teplotě do 40 °C (RAW kvalitra). Avokádo obsahuje cca 13–22 % oleje. Olej z prvního lisování se nazývá panenský. Avokádový olej je zdrojem omega kyselin, podporuje odolnost, výživu vlasů a nehtů, zpomaluje proces stárnutí, pomáhá při kožních problémech –trudovitost, brainfood.
- podle The Guardian je na vypěstování jednoho kilogramu avokáda zapotřebí asi dva tisíce litrů vody. To je pro představu čtyřikrát více, než je potřeba na vypěstování stejného množství pomerančů, a desetinásobek množství vody, kterou potřebují rajčata.
Avokádový olej, složení a jeho účinky:
Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
- zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li) a nemohou vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin či výrobku
- brainfood
- působí při tuhé stolici, podporuje osu MTM
- lze pouzít na vlasovou masku
- http://superpotraviny.webnode.cz/jedle-oleje/avokadovy-olej/
- článek o avokádu
Avokádový olej, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:
- nemá