Avokádový olej

Kvalitní avokádový olej se získává z dužiny avokáda (je odstraněna slupka a jádro) lisováním nejčastěji za studena při teplotě do 40 °C (RAW kvalitra). Avokádo obsahuje cca 13-22 % oleje. Olej z prvního lisování se nazývá panenský. Avokádový olej je zdrojem omega kyselin, podporuje odolnost, podporuje výživu vlasů a nehtů, zpomaluje stárnutí, pomáhá při kožních problémech -trudovitost a ekzémy, brainfood, ulevuje při problémech s prostatou.

  • podle The Guardian je na vypěstování jednoho kilogramu avokáda zapotřebí asi dva tisíce litrů vody. To je pro představu čtyřikrát více, než je potřeba na vypěstování stejného množství pomerančů, a desetinásobek množství vody, kterou potřebují rajčata.

Avokádový olej, složení a jeho účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li) a nemohou vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin či výrobku
  • brainfood
  • působí proti stárnutí a podporuje regeneraci pokožky
  • působí při tuhé stolici
  • obsahuje vitamíny - A, C, B1, B2, B5, B6, B9, D, E, K
  • zdroj minerálů - draslík, fosfor, hořčík, mangan, měď, selen, sodík, vápník, zinek, železo
  • zdroj betasitosterolu - přírodní protioxidant
  • článek o avokádu

Avokádový olej, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • nemá
zobrazit více..
Loading...