Brambory
Vedeli ste, že 20% živín, ako je napríklad skupina vitamínov B, vitamín C, kvalitné vláknina alebo dôležité minerály vrátane vápnika, obsahuje práve bramborybramborová šupka? Nabudúce zemiaky poriadne umyte a dajte do hrnca na varenie. Po varení je tiež neloupejte a podávajte priamo so šupkou. viac
- vysoký obsah vitamínu C
- zdroj vlákniny
- antioxidant
- zdroj draslíku
Brambory po 10 minutách sníst, jinak se stavají kyselinotvorné.
Léčivé účinky bramborové šťávy:
- při žaludečních a střevních potížích
- proti žaludečním vředům a hojí také zánět střev
- protizánětlivé účinky působí v ústní dutině na afty či paradontózu
- podporuje imunitní systém
- na různé ekzémy, akné a konečně také jako hydratující pleťová maska - nastrouhané brambory, necháme působit cca 25 min., 2 - 3 x týdně
Dávkování: 3x denně 1dl šťávy
Kontraindikace: pro lidi s nemocnými ledvinami
TIP na přípravu: šťávu z brambor přidejte do šťávy z červené řepy s trochou rakytníkové šťávy a trochou citronové šťávy
zobrazit více..
Loading...