Brusinky
Brusinky obsahují silné antioxidanty, které bojují proti různým infekcím (bakteriální a virové ) a snižují hladinu "špatného" cholesterolu. Vzhledem k tomu, že po celý roknemáme čerstvé brusinky, musíme hledat alternativní zdroje antioxidantů. Plody brusnice se cení zejména pro vysoký obsah vitaminů C, K a E. Dále obsahuje i mnoho minerálů, jako je mangan, hořčík, draslík, vápník a fosfor.
- šťávu z plodů brusinek
- sušené plody
- sušený prášek z plodů
- mražené plody
Sušené brusinky jsou zdrojem vlákniny, bílkovin, sacharidů, minerálů ( fosfor a hořčík, mangan, draslík, železo, zinek, vápník a měď ) a vitamínů A, C, E, K a vitaminy skupiny B ( B6, B12 ).
ul>Brusinka pěstování
Použití brusinek: do salátů, ke svíčkové, přímá konzumace, smoothie, jogurtů
zobrazit více..