Bulgur
Bulgur – vyroben z celozrnné nalámané předvařené tvrdé pšenice, podporuje zdraví střev, nervovou soustavu, má vysokou nutriční hodnotu, výživnější náhrada rýže. Ideální surovina pro vegetariánské pokrmy. Výhodou je, že se jedná o lehce stravitelnou úpravu pšenice, která je bohatá na živiny. Má lehce oříškovou chuť, jež vytvoří v kombinaci s dalšími potraviny skvělý pokrm.
Pšeničný burgur druhy:
- bezlepkový bulgur
- https://www.awashop.cz/bulgur-c173/
Bulgur a jeho účinky:
Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
- zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- tradiční pokrm blízkovýchodní kuchyně
- zdroj vlákniny
- zdroj draslíku, fosforu, vápníku, hořčíku, sodíku, skupiny B a také vitamín A, E a K
- podporuje střevní peristaltiku
- má pozitivní vliv na nervovou soustavu
Pšeničný bulgur, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:
- nemá