Chlorella

Chlorella je sladkovodní jednobuněčná řasa je součástí skupiny zelených potravin, podporuje odolnost, podporuje očistu těla, podporuje růst svalové hmoty, zdroj chlorofylu.

  • chlorella pyrenoidosa – jednobuněčná sladkovodní řasa
  • chlorella vulgaris – chlorella japan
  • chlorella SP
  • chlorella kessleri (pěstuje se v České republice)

Chlorella a její účinky na zdraví:

Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • očistné účinky, chlorella váže na sebe jedovaté látky (i těžké kovy) a odvádí je z organismu (vláknina)
  • podporuje a posiluje obranyschopnost organismu a regeneraci buněk
  • zelené potraviny, chlorella společně s ječmen spolu působí v synergii podobně jako jin a jang a působí proti překyselení organismu
  • zdroj chlorofylu
  • podporuje růst svalové hmoty a osu MTM
  • přírodní prebiotikum – působí proti plísním a obnovuje přirozenou mikroflóru (mikrobiotu)
  • pomáhá při chronické únavě
  • brainfood
  • http://superpotraviny.webnode.cz/zelene-potraviny/chlorella/

Chlorella pyrenoidosa, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • Přirozenou obranyschopnost
  • Pročištění těla
  • Normální trávení a funkci jater
  • Vitalitu, energii, tonus

Chlorella vulgáris, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • Vitalita - energie - tonus
  • Imunita - energie
  • Přirozená obranyschopnost

Dle jakých kriterii můžeme porovnat kvalitu chlorelly u různých výrobců a dovozců?

  • o jaký druh chlorelly se jedná (japan, vulgaris, pyrenoidosa...)
  • postup zpracovaní chlorelly, např. způsob sušení, lisovaní tablet, jakým způsobem je řasa dezintegrovaná a další.
  • země původů chlorelly – suroviny (nejhorší kvalita může být u výrobků z Číny – špatné životní prostředí, způsob sušení atd.)
  • BIO kvalita
  • narušení buněčné stěny chlorely - dezintegrace (přírodní chlorelu totiž lidský organismus neumí strávit a vyloučí ji)

Dezintegrovaná chlorella má narušenou buněčnou stěnu a díky tomu může tělo využít všechny výživné látky a současně může chlorella pohlcovat toxické látky.

Použití: podle doporučení výrobce na obalu

Skladování: suché, temné místo vuzavřené nádobě, do teploty 25°C

Kontraindikace: použití konzultujte s lékařem

Čeleď: Chlorellaceae

Lidové názvy: chlorella sorokiniana

Signatura: zelená barva rostlin

zobrazit více..
Loading...