Chlorella
Chlorella je sladkovodní jednobuněčná řasa je součástí skupiny zelených potravin, přírodní protibiotikum a probiotikum, podporuje odolnost, váže na sebe toxiny - podporuje očistu těla, podporuje zdravý spánek, vysoký obsah bílkovin - podporuje růst svalové hmoty, zdroj chlorofylu, eliminuje stres, podporuje regeneraci buněk, zdroj vitaminy A, vitaminy skupiny B, vitamin B12, C, E, H a minerálů (zinek, fosfor, vápník, hořčík a železo). Více informací naleznete zde.
- chlorella pyrenoidosa - jednobuněčná sladkovodní řasa
- chlorella vulgaris - chlorella japan
- chlorella SP
chlorella kessleri (pěstuje se v České republice)
Chlorella a její účinky na zdraví:
- zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- očistné účinky, chlorella váže na sebe jedovaté látky (i těžké kovy) a odvádí je z organismu (vláknina)
- podporuje a posiluje obranyschopnost organismu a regeneraci buněk
- zelené potraviny, chlorella společně s ječmen spolu působí v synergii podobně jako jin a jang a působí proti překyselení organismu
- zdroj chlorofylu (působí protizánětlivě, okysličuje organismus a podporuje krvetvorbu)
- podporuje růst svalové hmoty
- přírodní prebiotikum - ničí plísně a obnovuje přirozenou mikroflóru (mikrobiotu)
- přírodní antibiotikum a probiotikum
- pomáhá při chronické únavě
- prevence kardiovaskulárních chorob
- podporuje regeneraci tkání, dělení a růst buněk
- zlepšuje spánek a paměť
- zpomaluje proces stárnutí, zdroj protioxidantů
- působí jako prevence nádorových onemocnění
- urychluje hojení ran a zánětů (vnější použití - prášek)
- upravuje krevní tlak a zabraňuje srážení krve
- více
Chlorella pyrenoidosa, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:
- Přirozenou obranyschopnost
- Pročištění těla
- Normální trávení a funkci jater
- Vitalitu, energii, tonus
Chlorella vulgáris, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:
- Vitalita - energie - tonus
- Imunita - energie
- Přirozená obranyschopnost
Dle jakých kriterii můžeme porovnat kvalitu chlorelly u různých výrobců a dovozců?
- o jaký druh chlorelly se jedná (japan, vulgaris, pyrenoidosa...)
- postup zpracovaní chlorelly, např. způsob sušení, lisovaní tablet, jakým způsobem je řasa dezintegrovaná a další.
- země původů chlorelly - suroviny (nejhorší kvalita může být u výrobků z Číny - špatné životní prostředí, způsob sušení atd.)
- BIO kvalita
- narušení buněčné stěny chlorelly - dezintegrace (přírodní chlorellu totiž lidský organismus neumí vstřebat a vyloučí ji)
Dezintegrovaná chlorella má narušenou buněčnou stěnu a díky tomu může tělo využít všechny výživné látky a současně může chlorella pohlcovat toxické látky.
Použití: podle doporučení výrobce na obalu
Skladování: suché, temné místo vuzavřené nádobě, do teploty 25°C
Kontraindikace: použití konzultujte s lékařem
Čeleď: Chlorellaceae
Lidové názvy: chlorella sorokiniana
Signatura: zelená barva rostlin