Enzymy

Koenzym Q10

Koenzym Q10 chrání před oxidačním stresem a reguluje vitamin E a podporuje jeho vyšší účinnost (obě látky se vzájemně ochraňují a stimulují). Koenzym Q10 (antioxidant rozpustný v tuku)se získává bakteriální fermentací řas (nebo fermentací kvasinkových buněk). Největší jeho přirozená koncentrace je v orgánech těla, které spotřebují nejvíce energie (srdce, játra, ledviny). Tělo si koenzymu Q10 s přibývajícím věkem produkuje stále méně, a proto je nezbytné jej doplňovat.

Zdrojem koenzymu Q10:

  • maso (hovězí, vepřové drůbeží, játra srdce)
  • ryby (makrela, losos, sardinky)
  • brokolice, špenát
  • olivový olej
  • kukuřice, sója
  • ořechy

Koenzym Q10 a jeho účinky:

  • příznivě působí na srdce a krevní oběh
  • zpomaluje průběh Alzheimerovy a Parkinsonovy choroby
  • prevence rakoviny
  • zpomaluje na věku závislé degenerativní změny
  • urychluje látkovou výměnu
  • účinkuje ve vazbě s enzymy-urychluje metabolické procesy a dodává energii
  • vhodný při srdeční slabosti
  • vhodný při paradontóze
  • zastavuje krvácení dásní
  • přispívá ke zpevnění zubů

Bromelain

  • pomáhá vašemu tělu trávit bílkoviny

 

 

zobrazit více..
Loading...