Ghí, přepuštěné máslo

Ghí (tzv. přepuštěné máslo) je čistý bezvodý máselný tuk vyrobený z kravského mléka s malým obsahem laktózy. Odpařením vody a současně oddělením mléčné bílkoviny dostaneme čistý tuk obsahující vitamíny, minerály a antioxidanty. Ghí je považováno za elixír života. V našich zeměpisných šířkách se přepuštěné máslo nazývalo šmolc. Ghí se nepřepaluje až do teploty 240 °C (kouřový bod 250 °C). Přepuštěné máslo můžeme použít na restování zeleniny, na pečení, na smažení topinek a palačinek, na maštění brambor. Ghí obsahuje beta karoten a vitamíny A, D, E a K, minerály - sodík, draslík, vápník, fosfor, hořčík a železo, a omega mastné kyseliny.

  • ghí (přepuštěné máslo) neobsahuje laktózu, bezlepkové ( vhodné při problémech s tolerancí na mléčné bílkoviny )

Ghí a jeho účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • pomáhá při chrápání
  • pomáhá při trudovitosti a ekzémech
  • posiluje nervovou soustavu - brainfood
  • prospívá trávení, je dobře stravitelné
  • působí příznivě na pokožku a vyhlazuje ji
  • hojí mírné popáleniny
  • zdroj omega kyselin
  • na rozdíl od másla nežlukne
  • má výborné konzervační účinky
  • omlazující a regenerační účinek
  • pomáhá snižovat hladinu LDL
  • napomáhá při očistném procesu
  • podporuje obranyschopnost lidského organismu
  • přírodní afrodisiakum, zvyšuje kvalitu spermií i vajíček
  • vhodný i na pleť - pleťové tonikum, lze použít i jako masážní prostředek
  • na popraskané rty
  • prospívá zraku
  • zdroj elektrolytů
  • více

Ghí (přepuštěné máslo), schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • nemá

Použití: Místo másla a oleje, do obilných kaší, pomazánek, polévek, při dušení zeleniny, při pečení.

Při přímé konzumaci doporučujeme jednu lžíci na den.

zobrazit více..
Loading...