Hovězí maso z volně se pasoucích krav

Hovězí maso z volně se pasoucích krav na loukách je nejvhodnější pro konzumaci. Pro výběr správného kvalitního masa je důležitý věk ( Hovězí masomin.starší 30 měsíců) , pohlaví, hmotnost, plemeno - není úplně podstatné, místo, zrání masa - je přírodní proces, kdy vlivem proteolytických enzymů dochází ke štěpení bílkoviných svalových struktur a tím ke zlepšování kulinářských vlastností masa, zejména jeho křehkosti, jemnosti. Tento proces je žádoucí s výjimkou ryb u všech druhů masa, ale u hovězího je nezbytný.  (např. pro steak je doba zrání 5 měsíců), výživa zvířete (důležitá pro vznik travního masa, krmenení -pouze pastva, seno, senáž).  atd... Výraznější červené zbarvení je signál pro  správnou volbu masa. 

Hovězí maso je zdrojem bílkovin, tuků, esenciálních aminokyselin, vitamínu B1, B2, B3, B6, B9, B12, D, E, K, vápníku, železa, hořčíku, draslíku, sodíku, zinku, manganu a fosforu

  • Zvířata chované výhradně na trávě produkují o 8 procent méně emisí skleníkových plynů a 30 procent nižší hladinu amoniaku, než zvířata krmená kukuřicí a chovaná v zajetí.

Doporučená kombinace je Masa s medem, který zvyšuje kyselost a tím podporuje lepší trávení masa.

Jak působí hovězí travní maso?

  • vyrovnává stresové hormony a podporuje průtok krve do mozku
  • zdroj Cholinu, kompletních bílkovin, karnitinu
  • brainfood
  • poskytuje energii pro mozek a vyživuje ho
  • zdroj vitamínů skupiny B a zejména B12
  • působí proti stresu a depresím
  • zdroj vitamínu K2

Článek: 21 potravin, které vyživí vás mozek

Vitamín K2 se původně vyskytoval v tucích zvířat živených zelenou trávou, ale v současnosti hospodářská zvířata dostávají kukuřici, pšenici a šrot, ve kterých není vitamín K1, v lepším případě suplementaci umělým vitamínem K3, který se nepřeměňuje na K2. Ba co víc, lidé jsou reklamou přesvědčováni, aby jedli levné margaríny a rostlinné tuky a vyhýbali se zdravým nasyceným tukům v másle, sádle, mléce a vejcích.
Dříve byl dobytek krmen bukvicemi.

Článek: 7 potravin, které obsahují více zěleza než červené maso
zobrazit více..
Loading...