Hruška
Hruška má původ v Číně a vzhledem k široké škále odrůd (cca 900), některé druhy jsou z oblasti Kavkazu, jiné ze Střední Asie, Středomoří a Severní Afriky a existují důkazy o tom, že se pěstují již od pravěku. Hrušky jsou po tisíce let součástí mezinárodní stravy a najdeme je i v keltské literatuře, římské historii a čínské tradici. Mohou růst na místech jak s mírným, tak i chladným klimatem, je velmi univerzální a poměrně snadno se kultivuje. Hruška obsahuje draslík, železo, měď, mangan, bór, hořčík, menší množství vitaminu C, K, vitamíny skupiny B (B9), fenolické sloučeniny a dietní vlákninu.
Hruška a její účinky na zdraví:
- rychleji regeneruje svoje svaly a uvolňuje napětí
- podporuje imunitní systém (vitamin C, A, polyfenoly)
- vhodné při redukčních dietách - nízký glykemický index
- rychlý zdroj energie, dobře zasytí
- brainfood
- působí jako prevence osteoporózy
- vhodné při anémii
- vysoký obsah bóru
- podporují zažívání
- podporují metabolismus
- zdroj elektrolytů
- působí proti zácpě (zdroj vlákniny)
- působí proti stárnutí kůže (hydratují, působí jako prevence vrásek a pigmentových skvrn)
- detoxikují organismus od těžkých kovů
- více
Přírodní sladidlo: rozemleté sušené hrušky (prachanda)
zobrazit více..
Loading...