Hruška

Hruška má původ v Číně a vzhledem k široké škále odrůd (cca 900), některé druhy jsou z oblasti Kavkazu, jiné ze Střední Asie, Středomoří a Sušené hruškySeverní Afriky a existují důkazy o tom, že se pěstují již od pravěku. Hrušky jsou po tisíce let součástí mezinárodní stravy a najdeme je i v keltské literatuře, římské historii a čínské tradici. Mohou růst na místech jak s mírným, tak i chladným klimatem, je velmi univerzální a poměrně snadno se kultivuje. Hruška obsahuje draslík, železo, měď, mangan, bór, hořčík, menší množství vitaminu C, K, vitamíny skupiny B (B9), fenolické sloučeniny a dietní vlákninu.
 

Hruška a její účinky na zdraví:

  • rychleji regeneruje svoje svaly a uvolňuje napětí
  • podporuje imunitní systém (vitamin C, A, polyfenoly)
  • vhodné při redukčních dietách - nízký glykemický index
  • rychlý zdroj energie, dobře zasytí
  • brainfood
  • působí jako prevence osteoporózy
  • vhodné při anémii
  • vysoký obsah bóru
  • podporují zažívání
  • podporují metabolismus
  • zdroj elektrolytů
  • působí proti zácpě (zdroj vlákniny)
  • působí proti stárnutí kůže (hydratují, působí jako prevence vrásek a pigmentových skvrn)
  • detoxikují organismus od těžkých kovů
  • více
Přírodní sladidlo: rozemleté sušené hrušky (prachanda)
zobrazit více..
Loading...