Kešu
Kešu oříšky jsou plody tropického ledvinovníku, nejčastěji se pěstují v Indii a Vietnamu, ale též v Africe. Kešu jsou výjimečným zdrojem omega kyselin, podporují regeneraci při únavě, mají vysoký obsah protioxidantů, hořčíku, zlepšují paměť a myšlení, celkově podporují mozkové funce - brainfood. Kešu jsou zdrojem vitamínů B5, B6, B2, B1, A, E, minerálů - hořčíku, draslíku, železa, manganu, selenu a zinku. Kešu ořechy. Úroda z jednoho stromu je pouze 60 až 80 kg vyloupaných kešu.
Kešu oříšky a jejich účinky:
- zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- brainfood (podporují paměť koncentraci a další mozkové funkce)
- zdroj zdravých rostlinných tuků (omega 3 a 6 kyselin)
- podporují trávení a regeneraci
- vhodné pro vegany, vegetariány a vitariány
- působí proti únavě a podporují regeneraci
- více
Kešu ořechy, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:
- nemá
Varianty kešu ořechů:
- solené, pražené
- natural (přírodní)
- dražované kešu v hořké čokoládě a jogurtu
- kešu máslo z kešu oříšků
Druhy Kešu ořechů:
zjednodušeně: čím menší číslo tím větší ořechy, písmeno značí barvu W- white (bílá)
- W210 - největší ořechy na evropském trhu
- W240 - největší u vybraných prodejců a u běžně v našem sortimentu
- W320 - běžně prodávané kešu na českém trhu
- W450 - nejobvykleji v prodeji v našich řetězcích
- WS - půlené ořechy
- LBS320 - necelé a půlky
- LP - označení nejmenších ořechů
Použití: pro přímou konzumaci, při pečení, v kuchyni
Zajímavost: využívají se i listy, jejichž extrakt se přidává do některých zubních past pro posílení dásní
Použití: pro aktivaci žádoucích enzymů je vhodné kešu před konzumací cca 2 hodiny namáčet
Kešu nahradily v rostlinné stravě sýr. A nejenom to. Příznivci tohoto stravování z nich připravují například náplně do oblíbeného cheesecaku. Velmi jednoduchý je i postup na sýrovou omáčku a sýry mnoha druhů - mazací, mozzarellu, eidam a dokonce i hermelín.
Kontraindikace: použití konzultujte s lékařem
Skladování:
Čeleď:
Lidové názvy:
Signatura: