Křepelčí vejce
Křepelka japonská pochází z jihovýchodní Asie, Japonska a Indočíny. Křepelčí vejce jsou cca 3-5 x menší než slepičí vejce, ale patří mezi superpotraviny, jsou zdrojem minerálů (vápník, fosfor, měď, kobalt, draslík, železo), vitamínů ( A, B1, B2), 3 a 6 omega mastných kyselin, aminokyselin, lecitinu.
Křepelčí vejce a jejich účinky:
Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
- skořápky obsahují vápník, měď, mangan, železo, síru, zinek, křemík, fluorid (drcené můžeme přidávat do vařených jídel)
- zdroj omega 3 a 6 mastných kyselin
- prospívají při impotenci mužů
- prospívají duševnímu vývoji zejména u dětí
- prospívají odolnosti organismu a podporují osu MTM
- podporují krevní oběh, zdraví srdce a působí proti civilizačním chorobám
- snižují hladinu LDL v krvi (lecitin)
- mají nízký obsah kalorií
- mají antibakteriální účinky
- vhodné při chudokrevnosti
- podporují zdraví mozku, svalů i tkání
- podporuje potenci
Použití: podobně jako slepičí vejce (vaří se ale kratší dobu cca 5-7 min.)
Slepičí vejce
vejce jsou zdrojem kvalitních proteinů, které dobře zasytí, vitamínů A, D, E, K, D, skupiny B a C, minerálů železo, fosfor, draslík, selen, zinek
Slepičí vejce a jejich účinky:
- snižují vysoký krevní tlak a hladinu LDL
- podporují proces hubnutí, díky sytícím schopnostem a nutričním hodnotám
- zdroj základních stavebních látek (proteinů)
- podporují zdravé vlasy a nehty (zdroj síry)
- podporují mozkové funkce zdravou pokožku (vitamíny skupiny B)
- podporují zdraví očí a ochraňuje je (snižují riziko makulární degeneraci), zdroj luteinu a zeaxantinu
- příznivý účinek na játra (cholin)
- snižuje riziko vzniku zánětlivých onemocnění a podporují resilienci a osu MTM