Křepelčí vejce

Křepelka japonská pochází z jihovýchodní Asie, Japonska a Indočíny. Křepelčí vejce jsou cca 3-5 x menší než slepičí vejce, ale patří mezi superpotraviny, jsou zdrojem minerálů (vápník, fosfor, měď, kobalt, draslík, železo), vitamínů ( A, B1, B2), 3 a 6 omega mastných kyselin, aminokyselin, lecitinu.

Křepelčí vejce a jejich účinky:

Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.

  • skořápky obsahují vápník, měď, mangan, železo, síru, zinek, křemík, fluorid (drcené můžeme přidávat do vařených jídel)
  • zdroj omega 3 a 6 mastných kyselin
  • prospívají při impotenci mužů
  • prospívají duševnímu vývoji zejména u dětí
  • prospívají odolnosti organismu a podporují osu MTM
  • podporují krevní oběh, zdraví srdce a působí proti civilizačním chorobám
  • snižují hladinu LDL v krvi (lecitin)
  • mají nízký obsah kalorií
  • mají antibakteriální účinky
  • vhodné při chudokrevnosti
  • podporují zdraví mozku, svalů i tkání
  • podporuje potenci

Použití: podobně jako slepičí vejce (vaří se ale kratší dobu cca 5-7 min.)

Slepičí vejce

vejce jsou zdrojem kvalitních proteinů, které dobře zasytí, vitamínů A, D, E, K, D, skupiny B a C, minerálů železo, fosfor, draslík, selen, zinek

Slepičí vejce a jejich účinky:

  • snižují vysoký krevní tlak a hladinu LDL
  • podporují proces hubnutí, díky sytícím schopnostem a nutričním hodnotám
  • zdroj základních stavebních látek (proteinů)
  • podporují zdravé vlasy a nehty (zdroj síry)
  • podporují mozkové funkce zdravou pokožku (vitamíny skupiny B)
  • podporují zdraví očí a ochraňuje je (snižují riziko makulární degeneraci), zdroj luteinu a zeaxantinu
  • příznivý účinek na játra (cholin)
  • snižuje riziko vzniku zánětlivých onemocnění a podporují resilienci a osu MTM
zobrazit více..
Loading...