Meruňky

Meruňky sušené patří k nejcennějším peckovinám, jsou zdrojem sacharidů, vlákniny, provitaminu A, C, B2, B3, B5, B6, B9, hořčíku, vápníku, křemíku, draslíku a železa. Jsou vhodné při redukčních dietách, působí proti depresi a nervozitě , meruňková jádra hořká jsou zdrojem vitaminu B17. Při srovnání čerstvých a sušených meruněk mají sušené 12x více železa, 7 x více vlákniny a 5 x více vitamínu A.

  • meruňková jádra hořká
  • meruňky sušené
  • meruňky sušené nesířené

Sušené meruňky a jejich účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • pomáhá při chudokrevnosti (zdroj železa a vitamínu C)
  • působí proti volným radikálům
  • prospívají zraku a při šerosleposti (vitamin A)
  • při ztrátě ostrosti vidění
  • detoxikační účinek, čistí střeva
  • posilují růst vlasů a nehtů, chrání pokožku (retinol)
  • posilují srdeční sval
  • snižuje hladinu LDL cholesterolu
  • prospívá při zácpě
  • zdroj elektrolytů (draslík, vápník)
  • více

Meruňky, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • nemají

Hořká meruňková jádra a jejich účinky:

  • zdroj vitaminu B17, betakarotenu, hořčíku, kyseliny salycilové a kyseliny listové
  • superpotravina dlouhověkých národů (např. Hunzů)

Dávkování hořkých meruňkových jader: Jedno až dvě jádra na cca 10 kg hmotnosti těla, při vyšší konzumaci mohou být mírně toxická.

zobrazit více..
Loading...