Pampeliškový prášek

Pampeliškový prášek je vyrobený ze zelených listů smetanky lékařské a je novinkou na trhu v České republice. Pampeliška lékařská má botanický název smetanka lékařská a roste na loukách, pastvinách, mezích či v zahradách. Pampeliškové listy se hodí jako zelenina do salátů, neboť představují hodnotný zdroj vitamínu C. Čerstvé listy jsou lehce nahořklé a jsou bohaté na vitamíny C, A, D, B (B2, B8, B11), E, K, betakaroten, dále představují významný zdroj křemíku (kyseliny křemičité), draslíku, vápníku a železa (mají dokonce dvakrát vyšší obsah železa než špenát).

Pampeliškový prášek a jeho účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • působí proti překyselení organismu
  • silný antioxidant, podporuje imunitní systém (vitamin E)
  • podporuje trávení a činnost jater a žaludku
  • podporuje proces hubnutí
  • snižuje tzv. "špatnou hladinu LDL cholesterolu"
  • příznivě působí na pleť
  • zdroj chlorofylu
  • zlepšuje zrak (díky vitamínu A)
  • čistí tělo od škodlivých látek (toxických látek)
  • prospívá metabolismu
  • při zánětech močových cest a ledvinových kamenech
  • prospívá při diabetu (snižuje hladinu krevního cukru)
  • posiluje funkci slinivky břišní a krvetvorbu (železo)
  • zdroj energie, působí proti únavě
  • působí proti zácpě (zdroj vlákniny)
  • působí proti vzniku osteoporóze
  • působí preventivně proti vzniku Alzheimerovy choroby a jiným neurotickým onemocněním díky vitamínu K
  • působí jako prevence rakoviny
  • brainfood - podporuje mozkové funkce

Pampeliška lékařská, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • Normální funkce močové soustavy
  • Normální trávení
  • Antioxidant
  • Prebiotikum
  • Normální činnost žaludku a jater

Pampeliška lékařská - tinktura, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • přispívá k normálnímu cholesterolu,
  • přispívá k normálnímu krevnímu tlaku,
  • přispívá k normální funkci močové soustavy,
  • přispívá k normálnímu trávení,
  • je vhodná při svědění kůže,
  • pomáhá při únavě,
  • přispívá k normálnímu metabolismu,
  • má antioxidační, detoxikační a prebiotické účinky.

Kořen pampelišky obsahuje také hořčiny, aminokyseliny, vitamíny skupiny B, vitamínu D, fytosterolů, slizovitých látek i minerálních látek, zejména draslíku, mědi, manganu. Nejčastěji se používá ve formě odvaru. Kořen pampelišky sbíráme před rozkvětem rostliny, tj. v březnu, při chladnějším počasí i v dubnu nebo v srpnu a v září, na konci vegetačního období rostliny. Květy pampelišky sbíráme od dubna do června a listy pampelišky od května do září.

zobrazit více..
Loading...