Překyselení organismu
Překyselení organismus (acidóza) je stav (nerovnováha, disharmonie), kdy je v nerovnováze pH v těle a to je příčinou zánětů a nemocí v těle. Překyselení organismu se zjišťuje z krve nebo lakmusovým papírkem, ze slin nebo z první ranní moči. Ideální stav je pH 7-7,4 (acidobazická rovnováha, kterou zajišťují vyrovnávacími mechanismy), pokud klesne pH moči na 4,5 začíná růst rakovinná buňka. Jakékoliv větší vychýlení směrem dolů či nahoru je se životem dlouhodobě neslučitelné a nastává stav acidózy (porucha rovnováhy ve prospěch kyselin) či alkalózy (porucha rovnováhy ve prospěch zásad).
- "překyselení" - narušení rovnováhy, která způsobuje oslabení imunitního systému a podporuje zánětlivé prostředí (může být způsobeno nadměrným příjmem bílkovin - jejich štěpením vznikají silné kyseliny, které nabourávají acidobazickou rovnováhu)
- Nespavost, únava, nízký krevní tlak, bolest hlavy, zadržování vody v těle, migréna, kožní onemocnění, zažívací problémy, záněty kloubů, osteoporóza, obtížné polykání, pálivý pocit v ústech. Za to všechno může překyselení organismu!
„Všechny buňky v našem těle potřebují pro svou optimální funkci správně vyvážené pH. Jestliže je tělo příliš kyselé nebo moc zásadité, tento stav tlumí některé chemické reakce včetně aktivity enzymů nebo i obnovu a reprodukci buněk. Je-li naše pH příliš nízké, znamená to, že je náš organismus překyselený, což vede k buněčné degeneraci, která ve svém důsledku přivodí vážné zdravotní problémy!“ podotýká doktor Sircus, autor knihy Jedlá soda.
Souvislost mezi překyselením těla a špatným zdravotním stavem podle alternativní medicíny uniká pacientům i lékařům. Pro tělo je ale udržení přesného pH krve klíčové. Některé kyselé látky v našem těle jsou natolik agresivní, že umí rozleptat kámen i kov. Musí být z těla včas vyloučeny, aby se neukládaly.
Co je příčinou překyselí organismu?
- špatná výživa a pitný režim (dehydratace)
- nesprávné stravovací návyky a nekvalitní potraviny (tepelně zpracované, rafinované a chemicky konzervované potraviny)
- špatný způsob života (přejídání, nekvalitní spánek, alkohol, cigarety, mělké dýchání atd.)
- příliš mnoho bílkovin a málo pohybu
- mnoho cukru a všechny látky, které dlouhodobě negativně ovlivňují činnost ledvin, například těžké kovy
- nasycené mastné kyseliny (smažené potraviny)
- elektrosmog
- zloba, agrese, stres, nahromaděná duševní zátěž
- viry, bakterie, plísně, narušený mikrobiom (např. antibiotiky a nevhodnou stravou) atd
- nedostatek energie v určité části těla atd.
- chemické přípravky (léky)
- záněty v těle
Příznaky překyselení organismu
Překyselení těla je nebezpečné degenerativní onemocnění. Velké množství kyselin způsobuje polypy, cysty, nádory, bradavice, skvrny i kyselé krystaly. Tyto fyziologické choroby jsou výsledkem dlouhodobě překyseleného těla. Při zachování acidobazické rovnováhy nelze podle alternativní medicíny onemocnět.
- neustálá únava
- nedostatek energie
- nespavost a brzké buzení
- neurčité bolesti svalů, zad i hlavy
- ekzémy
- podrážděné oči i nos
- zácpa nebo průjem
Důsledky "překyselení organismu":
„Prakticky všechny degenerativní choroby včetně rakoviny, srdečních nemocí, artritidy, osteoporózy, ledvinových či žlučníkových kamenů i kupříkladu zubního kazu jsou spojeny s přemírou kyselosti organismu,“ říká autor knihy Jedlá soda
- Tělo vyvažuje kyselost odčerpáváním (alkalických minerálů - sodík, draslík, vápník a hořčík) např. vápníku z kostí, chrupavek a zubů. Důsledkem je osteoporóza
- Důsledkem překyselení organismu je zhoubné onemocnění (rakovina, nyní téměř třetina populace).
- Acidobazická rovnováha má významný vliv na procesy stárnutí a vznik civilizačních nemocí
- Je-li tělo překyselené, znamená to, že mu chybí minerály, které je nutné mu dodat (např. elektrolyty -vápník, hořčík a sůl)
- Cukrovka - diabetes
- Kornatění tepen
- Obezita, ztučnění orgánů, narušený mikrobiom
Projevy "překyselení organismu":
- bolesti, svalové křeče
- pálení žáhy
- únava a častá podrážděnost
- častá nachlazení a virózy, senná rýma, ucpaný noc, astma
- deprese
- bílý potah na jazyku a zápach z úst
- zahlenění a zácpa
- stav pleti (velké póry v obličeji, celulitida)
- poškození vlasů a nehtů
- znatelná změna váhy (ztlostnutí nebo zhubnutí)
- degenerativní choroby
- akné a ekzémy, celulitida
- cisty, vředy, otoky
- plísně, kvasinky, infekce močových cest, opary, otoky, plísňové infekce
- výpadky paměti
- pokročilé projevy- revmatoidní artritida, roztroušená skleróza, schizofrenie, rakovina
Jak působit proti zánětlivému prostředí"překyselení organismu"?
- kvalitní strava a voda
- zdravé životní prostředí
- dostatečný spánek, odpočinek a meditace
- pravidelný pohyb v přírodě
- masáže a zásadité fytokoupele
- fytoterapie (přírodní byliny)
- eliminace stresu a stresového prostředí
- podporovat vylučování těžkých kovů a kyselých odpadů z těla
Překyselení organizmu, přírodní cesta:
Půst, detoxikace, klystýry, cvičení, studené až ledové koupele. Doporučují se také dvě každodenní tříminutová cvičení na africkou hudbu s bubny, kdy se budete podle hudby natřásat a pořádně třepat každým kouskem těla. Představujte si, jak kyseliny vyklepáváte z těla a odplavujete toxiny.
Potraviny a bylinky působící proti "překyselení organismu", harmonizují tuto nerovnováhu:
Upozornění: níže uvedené informace (připisované vlastnosti bylinek či rostlin ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury" (např. Janča, Zentrich, Váňa, E. Havelka, W.D. Storch, Alena Hamplová atd.) či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
Dostatek vody, bylinky, správné kombinování zásaditých a kyselých potravin. Můžete použít také zásaditou koupel, ta pomáhá k vyplavování přebytečných kyselin.
- čistá pramenitá voda
- fermentovaná zelenina (kyselé okurky, kysané zelí)
- ječmen a chlorella (mají pH 7,5), čistí od chemie, která se do našeho těla dostává z jídla, ovzduší i vody
- čerstvé klíčky
- převařená voda s citrónem
- koření (zázvor, pepř, kurkuma, masala, skořice atd.)
- kardamom, působí proti překyselení organismu a pálení žáhy
- čerstvá zelenina
- umeboshi
- houby
- smetanka lékařská, působí proti překyselení žaludku i organismu
- černucha setá, pomáhá při překyselení žaludku
- tužebník jilmový, působí proti překyselení žaludku a pálení žáhy
- pampeliška lékařská, působí proti překyselení žaludku i organismu, pomáhá při jarní únavě, revmatismu, trávicích potížích
- bršlice kozí noha, působí proti překyselení organismu
- kopřiva dvoudomá působí proti překyselení organismu
- anýz vonný, snižuje překyselení organismu
- arónie, působí proti překyselení organismu
- směs pelyňku a hřebíčku
- chia semínka, vyrovnávají hladinu pH v těle (díky obsahu draslíku)
- zeolit, odstraňuje překyselení žaludku, žaludeční vředy, zkracuje čas rekonvalescence po operacích, zefektivňuje léčbu kloubů
- čaga sibiřská, má příznivý účinek na acidobazickou rovnováhu
- mořské řasy, např dulse, nori, wakame, kombu, arame, agar či kelp), obsahují např. železo, vápník, chlorofyl a proteiny, jsou zásadotvorné a jsou účinnou prevencí proti mnoha civilizačním chorobám
Testování pH v těle:
testy se provádí cca 2 hodiny po jídle
- pomocí slin: pH zdravého člověka se pohybuje v mírně alkalickém pásmu 7,1 až 7,5. Pásmo od 6,5 je mírně kyselé až po hodnotu 4,5, která už označuje silně kyselé prostředí
- test moči: pohybuje-li se pH moči mezi hodnotami 6,5 ráno a 7,5 večer, fungujete ve zdravém pásmu
Alkalická strava
Alkalická strava dokáže ovlivnit a normalizovat vaše pH (strava harmonizuje pH, díky čemuž bude lidské tělo správně fungovat), pomáhají k celkové detoxikaci neboli vyčištění organismu. Důsledkem překyselení organismu je předčasné stárnutí, stejně jako únava, ale i náchylnost k celé řadě nemocí. Lidské pH by proto mělo být normalizováno a ve světě většiny kyselých potravin je to právě alkalická strava, která ho upraví na správné hodnoty.
- mandle, kokosový ořech, olivový olej
- rukola, chřst, bazalka, červená řepa, růžičková kapusta, zelí, mrkev, květák, celer
- avokádo, artyčok
- chia semínka, quinoa, sezamová semínka
- grep, citron, limetky, granátové jablko
- čočka, červené fazole, feferonky
- přírodní bylinné čaje
https://www.aazdravi.cz/prekyseleni-organismu-je-tichy-zabijak-organismu-rozpoznanim-nenapadnych-priznaku-si-prodlouzite-zivot/