Rakovina
Jednou z příčin rakoviny je nadměrný dlouhodobý stres a neschopností odpouštět (sobě a jiným) a nevyčítat. Maligní nádor se na rozdíl od benigního vyznačuje velmi agresivním růstem s ničením okolní tkáně, zakládáním dceřiných ložisek (metastáz) a nakonec celkovým vyčerpáním organismu vedoucím ke smrti. více
- nezhoubné nádory – benigní (z latinského benignus, přívětivý)
- zhoubné – maligní (z latinského malignus, což se překládá jako „plodící zlo“).
jako prevence proti rakovině je důležité konzumovat pravidelně vlákninu ( ořechy, ovoce, luštěniny, kořenová zelenina, sušené ovoce a semena ). Vláknina ale také navíc snižuje cholesterol, zlepšuje trávení a pomáhá při hubnutí.
- rakovinná buňka potřebuje pro přežití cukry (dle Milana Calábka), zdravá buňka může žít z bílkovin i tuků
Faktory, podporující vznik rakoviny:
- cigaretý, alkohol a tabák
- infekce
- radiace
- imunosupresivní léky
- malá fyzická aktivita
- obezita
- skladba stravy
- duchovní faktory (ztráta smyslu života, atd.)
Potraviny působící jako prevence rakoviny:
- lněný olej a semínka
- vitamin B17
- vitamin D (snižuje výskyt některých rakovin)
- kurkumin v kombinaci s piperinem na 5mg piperinu cca 700mg kurkuminu (20 x se zvýší bio dostupnost)
- resveratrol
- graviola (graviola s černý pepř 9 : 1)
- zázvor
Rakovina, články:
zobrazit více..
Loading...