Rakovina

Jednou z příčin rakoviny je nadměrný dlouhodobý stres a neschopností odpouštět (sobě a jiným) a nevyčítat. Maligní nádor se na rozdíl od benigního vyznačuje velmi agresivním růstem s ničením okolní tkáně, zakládáním dceřiných ložisek (metastáz) a nakonec celkovým vyčerpáním organismu vedoucím ke smrti. více

  • nezhoubné nádory – benigní (z latinského benignus, přívětivý) 
  • zhoubné – maligní (z latinského malignus, což se překládá jako „plodící zlo“). 
jako prevence proti rakovině je důležité konzumovat pravidelně vlákninu ( ořechy, ovoce, luštěniny, kořenová zelenina, sušené ovoce a semena ). Vláknina ale také navíc snižuje cholesterol, zlepšuje trávení a pomáhá při hubnutí.
  • rakovinná buňka potřebuje pro přežití cukry (dle Milana Calábka), zdravá buňka může žít z bílkovin i tuků

Faktory, podporující vznik rakoviny:

  • cigaretý, alkohol a tabák
  • infekce
  • radiace
  • imunosupresivní léky
  • malá fyzická aktivita
  • obezita
  • skladba stravy
  • duchovní faktory (ztráta smyslu života, atd.)

Potraviny působící jako prevence rakoviny:

  • lněný olej a semínka
  • vitamin B17
  • vitamin D (snižuje výskyt některých rakovin)
  • kurkumin v kombinaci s piperinem na 5mg piperinu cca 700mg kurkuminu (20 x se zvýší bio dostupnost)
  • resveratrol
  • graviola (graviola s černý pepř 9 : 1)
  • zázvor

Rakovina, články:

 

zobrazit více..
Loading...