Umeocet

Umeocet je vhodný při zažívacích a žaludečních problémech. Jedná se o slanokyselou červenou tekutinu (obsahuje až 20-30 % mořské soli), je to delikatesa s nezaměnitelnou chutí. Získává se při výrobě fermentováním umeboshi (japonské švestičky). Jde o výbornou ingredienci na dochucení pokrmů (zálivky na saláty, do kulajdy, do čočky nakyselo, dušeného zelí. Umeocet je vhodný na výrobu kvašené zeleniny. Umeocet nezaměňujte za ocet, neobsahuje kyselinu octovou (ocet), ale kyselinu citrónovou. Umeocet je zdrojem vitamínů, enzymů a minerálů (vápník, draslík, hořčík a železo).

Umeocet a jeho účinky na zdraví:

  • pomáhá při nevolnosti a zlepšuje chuť k jídlu
  • podporuje zdravou střevní flóru (mikrobiom), podporuje peristaltiku střev
  • působí proti zácpě a průjmu a podporuje trávení
  • vhodný při zažívacích a žaludečních problémech
  • podporuje acidobazickou rovnováhu
  • snižuje únavu, zdroj energie a působí proti pálení žáhy
  • neutralizuje toxické látky
  • zdroj elektrolytů (vápník, hořčík, draslík)
  • působí proti stárnutí pokožky
  • vhodný jak pro děti, tak i pro dospělé
  • posiluje imunitní systém
  • působí proti kvasinkám a plísním v organismu (fermentovaná potravina)
  • pomáhá při otravě potravinami
  • čistí krev
  • více o octu

Umeocet, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • nemá

Osvěžují nápoj s umeoctem:

Do cca 250 ml vody přidáme lžíci umeoctu, tento nápoj je vhodný při velkých vedrech a při sportu.

zobrazit více..
Loading...