Vepřové maso
Vepřové maso na kmíně
Vepřové maso můžete použít v podstatě jakékoliv, nejvhodnější je ale kýta nebo ještě lépe kousek plece – ta je jako každé přední maso prorostlejší, měkčí a voňavější. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta. Osolte a opepřete. Cibuli pokrájejte nadrobno a spolu s masem orestujte na rozpáleném oleji nebo sádle dohněda. Kmín podrťte v hmoždíři a přidejte k masu. Nechte chvíli restovat, dokud se nerozvoní. Nakonec lehce zaprašte hladkou moukou a ještě krátce osmahněte. Podlijte vodou asi do poloviny výšky masa a duste přibližně třicet minut doměkka. Podle potřeby ještě dolévejte vodou. Podávejte s vařenými bramborami a posypané petrželkou.
Na 4 porce potřebujete:
- 700 g vepřové plece
- koření . sůl, pepř + kurkuma, 2 lžičky kmínu
- 2 cibule
- rostlinný olej nebo sádlo
- lžíce hladké mouky
zobrazit více..
Loading...