Vitamin B17 amygdalin ( laetril )
Vitamin B17 ( zdrojem kyanovodíku ) je ve své čisté formě bíla, ve vodě rozpustná hořko chutnající substance. Vitamín B17 se vyskytuje ve více než 1200 jedlých rostlinách na světě. Nalezneme jej především v semenech (jádrech) ovoce skupiny Prunus Rosacea (hořké mandle, meruňky, třešně, broskve a švestky) ale i v obilninách, kukuřici, ječmeni, prosu, čočce, hrášku, jablkových jadýrkách, makadamiových oříšcích, ostružinách, malinách, bambusových výhoncích a v mnoha dalších potravinách.
U národu Hunzů (oblast Pakistánu) se nevyskytuje rakovina, jejich strava je bohatá na amygdalin (vitamin B17), který získávali z meruňkových jader.Inuité získávali Inuité z ostružin a sobího masa. Nutno ale podotknout, že tyto národy žily zdravým životním stylem (skladba stravy, fyzická aktivita, nekonzumobali alkohol a cigarety, neměli obezitu atd.)
- hořká meruňková jádra mají největší obsah amygdalinu
Použití vitaminu B17
- přírodní alternativní způsob léčby nebo prevence rakoviny
- chrání před mrtvicí
- prospívá imunitě
Konzumace: hořká meruňková jádra doporučujeme kombinovat se sušenými meruňkami
Kde koupit vitamin B17?
- awashopbrno.cz
- prodejna zdravé výživy AWA centrum, Orlí 16, Brno
Kniha: Svět bez rakoviny - o vitaminu B17