Wakame

mořské řasy (mořská zelenina) patří v našich zeměpisných šířkách pořád ještě neznámé. Někteří si ještě myslí, že jsou řasy smrduté chaluhy, ale jedná se o 5asy a sezamsušené lístky připomínající bylinky. Výhodou řas wakame na rozdíl od jiných druhů řas nejsou cítit mořem, chcete-li rybinou.Tato řasa se hojně pěstuje poblíž ostrova Hokkaidó. Podle odborníků mohou být náhražkou mnoha našich potravinových doplňků a Japonci na ně nedají dopustit. Řasy wakame totiž obsahují vitamíny A, C, D, E, K a B2 a minerály především vápník, jód, železo a hořčík.
 

Jak prospívají řasy Wakame našemu zdraví:

  • podporují proces hubnutí (obsahují nízké množství kalorií, sacharidů a tuků) a dobře zasytí
  • přírodní zdroj jódu
  • zdroj omega 3 mastných kyselin
  • snižuje množství špatného cholesterolu v krvi 
  • snížují riziko infarktu a mrtvice
  • zdroj chorofylu (dezinfekční a antibakteriální účinky)
  • čistí organismus od těžkých kovů (rtuť, olovo a další)
  • podporují metabolismus
  • působí jako zdroj energie (životabudič)
  • působí proti osteoporóze ( vápník)
  • podporuje vlasy, nehty a působí proti šedivění a padání vlasů
  • brání srážení krve, ucpávání a neprůchodnosti cév
  • podporuje pružnost a flexibilitu těla
Použití: díky tomu, že wakame změkčují vlákninu, je vhodné je přípravovat s vařenými luštěninami (fazole, čočka, hrách, cizrna),do polévky miso, do vývarů, polévek i omáček
zobrazit více..
Loading...